Tiroit Kanseri Dünyada Kadınlarda En Sık Görülen 5’inci Kanser Türü

Güncelleme Tarihi: 08/07/2019

Hastanemiz Genel Cerrahi Hekimlerinden Doç. Dr. Bülent Dinç, Türkiye'de kadınların yüzde 20'sinde görülen tiroit kanserinin, dünyada kadınlarda en sık görülen 5’inci kanser türü olduğunu Türkiye’de ise kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanser türü olduğunu belirtti. 1986 yılında Çernobil'de yaşanan ve bölgeyi olumsuz etkileyen nükleer patlamadan yıllar sonra tiroit kanserinde artış olduğunu dile getiren Doç. Dr. Bülent Dinç, ağız içinden ameliyat yöntemiyle tiroit kanseri olan 6 kadın hastayı sağlığına kavuşturduklarını açıkladı.

DR_BÜLENT DİNÇ.png