04.07.2019 TARİHLİ HABER (NÖROLOJİ KLİNİĞİ)

Güncelleme Tarihi: 01/10/2019

Hastanemiz Nöroloji Kliniği'nden Dr. Öğr. Üyesi Elif Sarıönder Gencer, ani ortaya çıkan konuşma bozukluğu, yüzde kayma, görme kaybı, aynı taraf kol ve bacakta güçsüzlük gibi nörolojik fonksiyon kaybı olan inmenin, bazen beyin kanaması bazen de damar tıkanması sonucu meydana geldiğini belirterek, 10 inme vakasından sadece 2'sinin beyin kanaması sonucu oluştuğunu belirtti. Dr. Gencer, 10 inmeden 8'inin ise damar tıkanıklığı ile ortaya çıktığını söyledi. İnmenin tüm dünyada ve Türkiye'de ölüm sıralamasında 3'üncü, sakatlıkta ise 2'nci sırada olduğunu ifade eden Dr. Gencer, hastalığın yüksek tansiyon, diyabet, kolesterol, sigara kullanımı, obezite ve damar yırtılması gibi nedenlerde ortaya çıktığını belirtti.