Guatr Ameliyatından Sonra Gelişen Ses Telleri Felci Nedeniyle Zorlukla Nefes Alıp Yürüyen hastamızın Operasyonla Hava Yolu Genişletildi

Güncelleme Tarihi: 23/07/2019

Hastanemiz Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Uz. Dr. Didem Sonbay Yılmaz hastanın 1,5 yıl önce guatr ameliyatı nedeniyle ses teli felci geçirdiğini, kendilerine solunum sıkıntısı nedeniyle başvurduğunu ve hastayı değerlendirdiklerinde Thornell operasyonu yapmaya karar verdiklerini belirtti. Operasyonda hastanın ses teli kıkırdağının bir kısmı çıkarılıp hava yolu genişletildi. Ses telinin gırtlağa yapıştığı kıkırdaktan 0,5 x 1 santim büyüklüğünde kıkırdak dokusu çıkarıldı. Böylece rahat soluk alıp verebilir ve yürüyerek merdiven çıkabilir duruma geldi.

dr didem sonbay.png