Rümeysa Sağlığına Kavuştu, Sınava Hazır
23 Temmuz 2019

Hastanemiz Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği hekimlerinden Doç. Dr. İsmail Gömceli ve ekibi tarafından robotik cerrahi ile gerçekleşen böbrek üstü bezi tümörü ameliyatı sonrası 18 yaşındaki genç hastamız sağlığına kavuşmuş olarak taburcu olmuştur. Böbrek üstü bezi tümörlerinin açık ve laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat edildiğini kaydeden Doç. Dr. Gömceli, "Rümeysa’ya planladığımız robotik cerrahi yöntemini bu tip vakada ilk kez yaptık" dedi. Robotik cerrahideki en büyük konforun ise hastanın hastanede kalış süresinin diğer yöntemlere göre daha kısa oluşu şeklinde açıkladı. Robotik cerrahiyi kanser vakalarında sıklıkla kullandıklarını ifade eden Doç. Dr. Gömceli, "Ekip olarak artık robotik cerrahide deneyimliyiz" dedi.

dr ismail gömceli.png