Hastane eczaneleri; hastanede yatarak tedavi gören hastaların tedavi gördükleri süre boyunca kullanılacak olan ilaçların temin edilmesinden, hastaya verilmesine kadar geçen süreçteki tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirildiği birimlerdir. 3. Basamak sağlık hizmeti sunan 1270 yatak kapasiteli hastanemiz bölgemizdeki en büyük kamu hastanesidir. Bu sebeple Hastanemizde eczacılık hizmetleri de çok daha önem taşımaktadır.
Bu nedenle Merkez Eczanemiz daha önce hastanenin -1 katında hizmet vermekte iken Temmuz 2018 tarihi itibariyle hem eski bina hem de yeni binadaki kliniklerden erişimin kısa sürede sağlanabileceği, fiziki şartların iyileştirildiği zemin kattaki yeni yerine taşınmıştır. Toplam 485 m2’lik alana kurulan Yeni Merkez Eczane yerleşkemizde tüm ofis, ilaç dağıtım alanları, soğuk zincir ve normal ilaçların depolama alanları hem ilaç güvenliğini hem de çalışan memnuniyetini gözetecek şekilde yeniden düzenlenme yapılmıştır.
Hastanemizde “Merkez Eczane”nin yanı sıra, sadece Acil Kliniğine hizmet veren “acil eczanesi”, yine ameliyathane de “ameliyathane eczanesi” ve Medikal Onkoloji kliniğinde “kemoterapi eczanesi” olmak üzere 4 ayrı alanda eczane birimi bulunmakta olup toplam 22 Eczacı ve 18 yardımcı personel ile hizmet verilmektedir.
Eczaneden kliniklere günlük ortalama 1200 hastanın ihtiyacını karşılamak üzere yaklaşık 14.000 adet ilaç gönderilmektedir. İlaçlar otomasyon sistemi üzerinden hekim tarafından talep edildikten sonra yine otomasyon sistemi üzerinden eczacılarımız tarafından Sağlık Uygulama Tebliği esaslarına uygunlukları kontrol edilerek onaylanmakta ve hazırlanarak klinik hemşiresine teslim edilmektedir.
Hastanemiz Eczanesi, hastanemizde yatan hastaların yanı sıra bölge antidot dağıtım merkezi olması sebebiyle bölgemizde gerçekleşen tüm zehirlenme vakalarının antidotlarını, ayrıca sigara bırakma ilaçları ve hepatit-c hastalarının ayaktan tedavide kullandıkları ilaçlarını da karşılamaktadır. Hastanemiz eczanesinden karşılanan ilaçların temin edilmesinden hastaya verilmesine kadar geçen süreçteki tüm iş ve işlemleri; Sağlıkta Verimlilik, Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığının yayınlamış olduğu Sağlıkta Kalite Standartları Hastane Versiyonu 5.1 ve Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinin Verimliliğinin Yerinde Değerlendirilmesi Hakkında Yönergeye uygun olarak yürütülmekte olup hasta, çalışan ve ilaç güvenliği ilkelerini karşılayan niteliktedir.