NEFROLOJİ POLİKLİNİKLERİ, HEMODİYALİZ VE PERİTON DİYALİZ BİRİMİ
27 Kasım 2019

Son dönem böbrek hastalığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıklığı giderek artan önemli bir halk sağlığı sorunudur. Tedavi seçenekleri böbrek nakli, hemodiyaliz ve periton diyalizidir. Hastanemizde her üç tedavi şekli de yapılabilmektedir. Hemodiyaliz ünitemiz Nisan 2005 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır.

Ağustos 2019 tarihinden bu yana ise1 Mart 2019 tarih ve 30701 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmiş haliyle yeni yerinde hizmet vermeye devam etmektedir.

Ünitemizde; 24+1 adet hemodiyaliz cihazı  vardır. Beyaz Salon (3 adet) ve Sarı Salon olarak adlandırılan salonlarda 24 adet sürekli kullanılan ve 1 Adet Yedek olarak kullanılan Seronegatif Hemodiyaliz Cihazı bulunmaktadır. Kırmızı Salonda ise 1 Adet HBS + (Hepatit B) cihazı olup Hepatit B pozitif olan hastalarımız için kullanılmaktadır.

Diyaliz Merkezimizde tedavi hizmetleri; Nefroloji servisi dahil olmak üzere tüm yatan hastalar ve ayaktan gelen programlı hastalara 7 gün 24 saat olmak üzere Nefroloji Uzmanları (Çocuk ve Erişkin), 1 Sertifikalı Hekim, 1 Diyaliz Sorumlu Hemşiresi, Diyaliz Hemşireleri ve Diyaliz Teknikerleri tarafından yapılmaktadır. Aylık psikolog görüşmeleri yapılmakta hastalarımızın diyetleri diyetisyen tarafından hazırlanmaktadır. Hastanemizde organ nakli ünitesi bulunması nedeniyle hastalar böbrek nakli konusunda bilgilendirilmekte ve nakil hazırlıkları yapılmaktadır.

Ünitemizde tedavi alan hastalara kahvaltı ve öğlen yemeği verilmektedir. Ayrıca tüm hastalarımıza ait kişisel kilitli dolapları, bayan ve erkek giyinme odaları da mevcuttur. Hasta taşıma hizmeti ile hastalar tedavi öncesi evlerinden alınmakta ve seans sonunda ikamet adreslerine geri bırakılmaktadır. Merkezimize girişler, tekerlekli sandalye ve sedye ile gelen hastaların rahat girişini sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Hastalarımız ve yakınları için dinlenme ve bekleme salonu mevcuttur. Diyaliz salonlarımızda hastalarımızın daha kolay vakit geçirmelerini sağlayabilecek her bir yatağa özel televizyonları bulunmaktadır.

Evde diyaliz konforunu seçen hastalarımız için nefroloji uzmanlarımız ve sertifikalı periton diyaliz hemşiremizle periton diyaliz işlemi yapılmaktadır. Hastaların eğitimleri verildikten sonra aylık kontrollerle hastaların periton diyaliz tedavileri takip edilmektedir. Hemşiremize 7 gün 24 saat boyunca ulaşılabilmekte, gereğinde ev ziyaretleri ile değişim odaları ve makinalarının kontrolleri yapılmaktadır.

Ünitelerimizde ekibin tecrübesi, yakın takibi, etkin tedavisi ile hastalarımıza kaliteli bir tedavi sunulmakta olup ünitede ayda 350-400 hastaya hizmet verilmekte ve aylık 1500-2000 seans Hemodiyaliz tedavisi ve bakımı yapılmaktadır.

• IMG_0349.JPG
  • 1.IMG_7930.JPG