Nefes Darlığının Nedeni Boğazına Kaçan Küpeymiş

Güncelleme Tarihi: 23/07/2019

Hastanemiz Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme hekimlerinden Uz. Dr. İshak Işık ve ekibi 14 aylık Yağız Ulaş’ın yuttuğu küpeyi herhangi bir cerrahi müdahalede bulunmadan endoskopik yöntemle çıkarttı. Küpenin yemek borusuna takıldığı için şanslı olduğunu vurgulayan Dr. Işık, şunları kaydetti: “Küpe, nefes borusuna girmiş olsaydı hayati tehlikesi de olabilirdi. Yabancı cisimleri 3 yaş altındaki çocuklardan uzak tutmak gerekiyor. Yuttuğunu fark edersek de bir şey yedirmeden hastaneye başvurmak gerekiyor. Cismin mideye indiğini görürsek yemek yemelerine izin veriyoruz. Yemek borusuna takılırsa çocuğun aç olması gerekiyor. Çocuklar her türlü cismi yutabiliyor. Özellikle 3 yaş altı çocuklar çevresinde bulduğu her cismi direkt ağzına götürüyor. En sık para, ziynet eşyası, kol saatlerinin yassı pilleri, düğme, iğne ve oyuncak parçaları yutmalarıyla karşılaşıyoruz.” dedi.

dr ishak ışık.png