25 KASIM 2022 TARİHLİ HABER (SAFE ME PROJE TOPLANTISI)
28 Kasım 2022

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) koordinatörlüğünde yürütülen 'Safe and Friendly Emergency Medicine for Elderly (SAFE ME)- Güvenli ve Yaşlı Dostu Acil Servis Projesi' kapsamında, proje ortaklarının katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatörlüğünde yürütülen projenin; bilgilendirme ve yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında planlanan toplantı 23 Kasım tarihinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Salonunda yapıldı.

Toplantı Antalya Valisi Ersin YAZICI, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail BAŞIBÜYÜK, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep ÖZER, Kamu ve özel hastane yöneticileri ve çalışanları, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve farklı sektörlerde çalışan yabancı temsilciler ile birlikte geniş bir katılımla gerçekleşti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğindeki bu toplantı, projenin yasal temsilcisi Başhekim Prof. Dr. H. Yalçın YÜKSEL’in açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Yüksel, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hem asistan eğitimi hem de donanımlı bir alt yapı ile kalite sağlık hizmeti sunmasının yanı sıra Ulusal Ajans tarafından desteklenen böyle projelerin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yürütülüyor olmasından duyduğu gururu ifade etti. Toplantı programı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail BAŞIBÜYÜK’ün ve Antalya Valisi Ersin YAZICI’nın konuşmaları ile devam etti.

Toplantıda proje koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Keşaplı tarafından proje süreci, proje çıktıları, özellikle ilaç-ilaç etkileşimi aplikasyonu hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Toplantı sonunda katılımcıların soruları alındı, ’’Güvenli ve Yaşlı Dostu Acil’’ hakkında bilgi alışverişi sağlandı. Toplantı sonunda yabancı katılımcılar ile farklı sektör çalışanları arasında, projenin farklı alanlarda uygulanması ve yeni proje fikirlerinin geliştirilmesi adına görüşmeler de yapıldı.

• toplantı aeah safe me (5).jpeg
  • toplantı aeah safe me (2).jpeg